Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

HÍREK & ÚJDONSÁGOK
 

Opticworld Optika

Színlátás teszt

Hogyan kell elvégezni a színlátás tesztet?

Kezdje azzal, hogy rákattint a "Start" linkre, majd:

  1. Olvassa el a táblaképeket!
  2. Írja be a képek mellé, hogy mit látott! A képeken egy - vagy kétjegyű, olykor kissé cirádás számok szerepelnek.
  3. A teszt befejezéséig 60 másodperc áll a rendelkezésére, de az időmérőt ki is kapcsolhatja.
  4. Amikor elolvasta az összes táblaképet, kattintson a "Mehet" feliratra, és ezek után megláthatja, hogy mely számokat olvasta le helyesen.*

szinlatas teszt* Ha a teszt kitöltése közben az időmérő működik, akkor 60 másodperc elteltével automatikusan az eredmény oldalra fog kerülni akkor is, ha nem kattintott a "Mehet"-re.

Ne felejtse el, hogy a következő teszt NEM professzionális színlátátás teszt. A célunk csak az, hogy lehetőséget adjunk önnek arra, hogy elolvasson (vagy megpróbáljon elolvasni) néhány olyan ábrát, amilyenhez hasonlót szakszerű teszt során láthatna.

Ha a teszt után arra gyanakszik, hogy gond lehet a színlátásával, akkor felkereshet egy szemész szakorvost.

 Jól látja a színeket?

Néhány ember nem látja azt a különbséget néhány vagy az összes szín között, amelyet a többi ember igen. Kevesebb színárnyalatot látnak, és gyakran rosszul ismernek fel egyes színeket. Ezek az emberek bizonyos fokig színtévesztők vagy színvakok.

A színtévesztők komoly problémákkal találhatják szemben magukat, ha munkát keresnek. Sok olyan állás van, amelynél a helyes színlátás elengedhetetlen. Képzelje el, hogy egy színvak festi ki a házát, színezi be a haját, ültet virágokat a kertjében vagy tervezi a honlapját.

Néhány ember nem látja azt a különbséget néhány vagy az összes szín között, amelyet a többi ember igen. Kevesebb színárnyalatot látnak, és gyakran rosszul ismernek fel egyes színeket. Ezek az emberek bizonyos fokig színtéveszt?k vagy színvakok.

A színtévesztők komoly problémákkal találhatják szemben magukat, ha munkát keresnek. Sok olyan állás van, amelynél a helyes színlátás elengedhetetlen. Képzelje el, hogy egy színvak festi ki a házát, színezi be a haját, ültet virágokat a kertjében vagy tervezi a honlapját.

A helyes színlátás különösen fontos, amikor autót vezet vagy amikor egy közlekedési lámpával felszerelt zebrán akar gyalogosan átkelni.

A színtévesztést örökletes rendellenességnek tartják, amely főleg a férfiakat érinti. A különböző becslések szerint a férfiaknak hozzávetőlegesen a 6-8%-a, míg a n?knek kevesebb, mint 1%-a érintett ebben a rendellenességben.

A következő oldalon 10 képet fog találni, amelyek segíthetik kideríteni, hogy jól látja-e a színeket.

Forrás: http://www.egopont.com/hu/hun/index.php

 

Optic World Optika

logo 180

A TISZTÁN LÁTÁS SZAKÉRTŐJE

 

Kapcsolat

  • Tel: +(36) 30 637 50 26
  • Fax: +(36) 33 401 152
  • Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Weboldal: http://www.opticworld.hu 
  • Webshop: http://www.shoptika.hu