Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

Fényresötétedő lencsék

 

Az intelligens lencse kényelme  

A fényresötétedő lencsék esetén a szín intenzitása a napsütés erősségétől függően erősebb, vagy gyengébb. Ebben az értelemben mondhatjuk a fényresötétedő lencsékre, hogy intelligensek, hiszen folyamatosan hordhatóak a nap folyamán anélkül, hogy cserélgetni kelle egy napszemüveget az egyszerű korrekciós szemüveggel. A lencse színezéseit nagy odafigyeléssel választottuk meg, hogy azok minél kontrasztosabb látást biztosítsanak és megszüntessék a vakító csillogást.

 

 

 

Suntech 2.0

Intenzív kutatás-fejlesztési tevékenységének köszönhetően a Hoya vezető szerepet tölt be az innovatív szemüveglencse tervezések, felületkezelések és alapanyagok terén. A Suntech 2.0 továbbviszi ezt a tradíciót, a fényresötétedő lencsék egy új generációját hozván ezzel létre.
Bár a Föld forgási sebessége nem változik, a rajta bekövetkező változások egyre élénkebbek. Ez a legtöbb embertől nagyobb rugalmasságot, gyorsabb reakciókat és nagyobbfokú alkalmazkodóképességet kíván meg a mindennapokban. A fényresötétedő lencsét viselőknek pedig olyan intelligens szemüveglencsére van szükségük, amely gyorsan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. Mindennek tudatában, a Hoya büszkén mutatja be a Suntech 2.0 fényresötétedő szemüveglencsét, amely valódi áttörést jelent a lencsék kivilágosodási idejének csökkentésében.
Világos alapszín elérése csaknem kétszer olyan gyorsan

A fényresötétedő szemüveglencsék előnyei köztudottak, különösen az a tulajdonságuk, hogy a fényviszonyoknak megfelelően, gyorsan kivilágosodnak, illetve besötétednek. Azonban mindig van lehetőség további fejlesztésekre. A Suntech 2.0 lencse két perc alatt szinte teljesen áttetszővé világosodik, mely a fényresötétedő lencsék korábbi generációjához viszonyítva csaknem kétszer olyan gyors kivilágosodást jelent. Ezen tulajdonsága üzlet itárgyalások, állásinterjúk, romantikus találkozók vagy olyan, egyéb szituációk ideális kiegészítőjévé teszi, ahol az első benyomás sokat jelent. A Suntech 2.0 szemüveglencse korábbi Suntech lencsével szembeni előnyeit jól mutatják az alábbi ábrák. Mint azt Ön is jól láthatja, a Suntech 2.0 csaknem kétszer olyan gyors kivilágosodásra képes, mint elődje!

Kivilágosodási idő percekben 

Egy innovatív gyártási eljárás  
A Suntech 2.0 rendkívül gyors besötétedését és kivilágosodását a fotokromatikus színezőanyagok körültekintő kiválasztásának köszönheti. A csúcsminőségű gyártási eljárás és a Hoya magas minőségű tükröződésmentesítő rétegei szintén jelentős mértékben hozzájárulnak a Suntech 2.0lencsék sikerességéhez. Az egyedülálló SpinCoating technológia és az ennek köszönhetően a lencsére tökéletesen illeszkedő fotokromatikus fedőréteg biztosítja a következőket:

Gyors alkalmazkodás a változó fényviszonyokhoz
Villámgyors kivilágosodás
100% védelem a káros UV sugárzás ellen


Solio, az egyszerű megoldást jelentő fényresötétedő lencse

A speciális alternativa Suntech lencsére
Azon vásárlók igényeinek kielégítésére, akik magas minőséget várnak kedvező áron, a Hoya kifejlesztett egy merőben új, fotokromatikus 1.55 törésmutatójú alapanyagot, a Solio 1.55-öt. A Solio 1.55 alapanyag fúrható és nútolható, mivel lényegesen rugalmasabb, mint a már létező 1.55 törésmutatójú alapanyagok. A rugalmasság alatt értjük azt is, hogy fazetta készítés és keretbe illesztés során minimális az esélye annak, hogy a lencse eltörik. A Soliora egyaránt felvihető keményréteg és/vagy Hi-Vision Aqua vagy View Protect tükröződésmentesítő réteg. Ahogyan a Suntech, a Solio 1.55 is barna és szürke színekben rendelhető.

Leírás
Az egyszerű megoldás az extra kényelemért

Előnyök
A Hoya kedvező árú fényresötétedő lencséje
Gyors alkalmazkodás az aktuális fényviszonyokhoz;
Egyenletes színtartás a lencse teljes felületén;
Védelem a vakító napsugárzás ellen egész nap; 

Jellemzők
A Solio 1.55 speciális monomer összetételű lencse, melyben benne van a Suntech fotokromatikus komponense.

Célcsoport
Azoknak, akik a kényelmet és a védelmet választják, valamint kedvező árú alternatívát kereseknek a fényresötétedő lencsék kínálatában

Tervezések 
Egyfókuszú: Hilux  

Színek és felületkezelések
A Solio 1.55 Suntech fényresötétedő lencsék barna és szürke színekben rendelhetők. Karc-és kopásálló keményréteg, valamint tükröződésmentesítő befejezőréteg - Hi-Vision Aqua vagy Hi-Vision View Protect - rendelhető minden Solio lencsére, ezzel biztosítva a maximális vizuális kényelmet és tartósságot. 

Transitions

A Hoya és a Transitions®. A nyerő páros.

A Transitions fényresötétedő szemüveglencsék a szem védelmével és ápolásával, valamint a tágabb értelemben vett kényelemmel és a minőségi élettel kapcsolatos válaszként váltak ismertté világszerte. Optimalizálják a látás minőségét az egész nap folyamán, mindenféle fényviszonyok között, így járulván hozzá szemünk egészségének hosszútávú megőrzéséhez.

A Transitions szemüveglencsék beltéri fényviszonyok között ugyanolyan átlátszóak, mint a hagyományos, színezés nélküli szemüveglencsék. Beltérbe lépéskor gyorsan kivilágosodnak, kültérre való kilépéskor gyorsan aktiválódnak, és a korábbi generációs fényresötétedő lencsékhez képest sötétebb színárnyalatot vesznek fel.

Válassza a Transitions lencséket és élje át nap, mint nap, minden időben az általuk nyújtott tökéletes látásélményt!
  

 
 
 

A szabadban sötét   

 Gyors alkalmazkodás a fényviszonyokhoz 

Beltéren áttetsző   

Megnövelt látásélmény
A Transitions szemüveglencsék csökkentik a kellemetlen fényvisszaverődéseket, ezáltal javítják a kontrasztos látást, valamint mérséklik a szem elfáradását és megerőltetését. A Transitions szemüveglencsék viselésével Ön is észre fogja venni, hogy szeme kevésbé fárad el a nap folyamán.

A tükröződésmentesítő réteggel kombinált, legújabb technológiával készülő Transitions szemüveglencsék esetében még gyorsabb kivilágosodás, és még magasabb – 95%-os – beltéri átlátszóság érhető el, mely utóbbi még a hagyományos, színezés nélküli lencsék 92%-os fényáteresztő képességénél is magasabb!
Válassza Transitions lencséjéhez a Hoya 3x karcállóbb Super Hi-Vision rétegét a legtökéletesebb fényresötétedő teljesítmény eléréséhez! E szuper karcálló, szuper könnyen tisztítható és szuper tükröződésmentes felületkezelés a lehető legmagasabb szintű komfortot és megbízhatóságot nyújtja a szemüvegviselők számára.
 

A Transitions lencsék által nyújtott előnyök: 
Ugyanolyan átlátszóak beltéren, mint a hagyományos, színezés nélküli lencsék
Segítenek a kültéri fényvisszaverődés csökkentésében
Nagyon gyorsan kivilágosodnak
100%-ban kiszűrik a káros UVA és UVB sugarakat, UV400 védelmet biztosítanak
Növelik a mindennapi látás minőségét, segítenek megőrizni a szem egészségét hosszútávon

DriveWear

Polarizált fényresötétedő lencse - Kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve

A hagyományos fényresötétedő és polarizált szemüvegek gyakran cserbenhagyják az embert vezetés közben. A fényresötétedő lencsék például nem sötétednek be az autóban, hiszen a szélvédő meggátolja az ehhez szükséges UV sugárzást. S míg a polarizált napszemüveglencsék semlegesítik a vakító fénysugarakat, nem képesek alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A DriveWear lencsék azonban egy olyan forradalmi fejlesztési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően mind a fényresötétedő, mind a polarizált szemüvegek előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, lehetővé téve a polarizáció és a fotokromia egyetlen szemüveglencsében való megvalósulását.

Tökéletes kontroll a változó fényviszonyok között
-a legkényelmesebb látásélményt nyújtó lencse autóvezetéshez
-minden időjárási körülményben éles látás
-a szem kevésbé fárad el vezetés közben, ennek köszönhetően gyorsabb, biztonságosabb reakciók
-egyesíti a fényresötétedő és polarizált lencsék kiváló tulajdonságait


 
Borús, felhős idő
A DriveWear lencsék maximalizálják a fényáteresztést a felhős, borús fényviszonyok között, így biztosítván viselőjük számára a lehető legélesebb látást. A polarizáló hatás védelmet nyújt a ragyogással szemben, amely egyébként gátolja a látást a gyenge fényviszonyok között. A DriveWear lencsék ilyen felhős, borús időjárás esetén egy magas kontrasztot biztosító sárgás-zöld színt vesznek fel.

Erős fényben, napos időben - szélvédő mögött
Vezetés közben, erős fényviszonyok esetén a DriveWear lencsék csökkentik a fény áteresztését és kontrollálják a fény erősségét. A polarizáció itt is kiemelkedő szerepet játszik, hiszen teljesen megszűnteti a vakító ragyogást. A lencse az ilyen fényviszonyok között egy rézvörös színárnyalatot vesz fel, amely kutatások szerint a legmegfelelőbb szín a vezetéshez.
 
Erős napfény - szabadban
A szem vizuális receptorai könnyen telítődhetnek a kocsiból kiszállva, az erős napfényben. A DriveWear lencsék kiszűrik a túlzott fénymennyiséget, és a maximálisan sötét színárnyalatot veszik fel. Polarizált tulajdonságuknak köszönhetően viselőik teljes védelmet élvezhetnek az erős fényviszonyok között.


 
A DriveWear a Younger Optics, Inc. bejegyzett márkája.
2008 Younger Optics, Inc. and Hoya Corporation. Minden jog fenntartva.