Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

Tervezések

 A Hoya tervezés az Ön minden kívánalmának megfelel.

 
Amikor szemüveget választ, elsődlegesen azt kell eldöntenie, pontosan mire is szeretné használni. Csak olvasáshoz vagy vezetéshez lesz rá szüksége? Közelre és távolra is szüksége van korrekcióra, vagy egyszerű lencséket szeretne, hogy minden távolságra és irányba élesen lásson korlátozások nélkül?

A Hoya tervezés az Ön minden kívánalmának megfelel: Elsőosztályú standardjainkat látszerészének tanácsával ötvözve, mindig a legjobb megoldást garantálhatjuk Önnek.

 
Az évek során a Hoya, különösen a progresszív lencsék fejlesztése terén jó hírnévre tett szert és vezető szerepet játszik ezen a területen. A Hoya lencséket minden esetben a vásárló szemszögéből nézve tervezték, hogy megfelelően elégíthesse ki az egyre növekvő vásárlói igényeket. Filozófiánkban a lehető legtökéletesebb szemkorrekció, a természetes látás biztosítása és a magabiztosság érzésének megteremtése volt az elsődleges. 

Az Ön választása

Egyfókuszú lencsék : a lencsék közelre vagy távolra korrigálják a látást.
Beltéri lencsék: plusz segítséget nyújtanak olvasás, számítógéphasználat vagy irodai munka során. Az utóbbi két esetben a középtávolságra (mely az olvasó- és a távoli rész közé esik) való korrekció a legfontosabb.
Progresszív lencsék: minden típusú korrekciót magukban foglalnak, az "integrált" megoldást képviselik. Az eredmény pedig a minden távolságra korrigált látás, s mindez "egyetlen" lencsében megvalósul.
Bifokális lencsék: két szegmensből állnak: A nagyobb részen a távoli látás korrekciója történik, a kisebbik, extra részen pedig az olvasótávolság korrekciója valósul meg.
Trifokális lencsék: ezeknek a lencséknek vagy egy közbenső szegmense, mely a középtávolság korrekcióját, és egy szegmense, mely az olvasótávolság korrekcióját biztosítja.  

 

 

Egyfókuszú lencsék

Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák és az alábbi látáshibákat korrigálják:
Rövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek; a  korrekció "mínuszos" konkáv lencsével történik
Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak; a korrekció "pluszos" konvex lencsével történik
Asztigmatizmus: A szemet két különböző irányban, egymáshoz a megfelelő szögben kell korrigálni; a korrekció cylinderes lencsével történik
Presbyópia: 40 év fölött, előbb-utóbb, mindenkinek problémái adódnak az olvasással, mivel a szemlencse veszít rugalmasságából, így a közeli tárgyakra nehezebben fókuszál. Az egyfókuszú lencsék kategóriájában, az olvasólencsék jelentenek megoldást
 

Számtalan innováció segítette az Egyfókuszú tervezés tökéletesítését

Például az aszférikus lencsék (Nulux tervezés) nagyobb, torzításmentes látómezőt biztosítanak, míg a dupla aszférikus lencsék (Nulux EP tervezés) éles látást garantálnak minden irányba a lencse teljes felületén.
 
Az egyfókuszú lencsék különböző tervezésekben léteznek. Íme a teljes választék:
Hilux (szférikus): egyetlen centrális rádiusz a lencse külső felszínén, a belső felszínen pedig különböző rádiuszok a korrekció erősségétől függően
Nulux (aszférikus):  a rádiusz a lencse külső felszínén a középponttól a lencse széle felé hosszabb lesz, és a rádiuszok tisztább fókuszpontot alkotnak. Ennek eredménye a kisebb mértékű széli torzítás
Nulux Active (aszférikus): olyan aszférikus kialakítású lencse, mely gyengéden segíti a szem természetes aktivitását, és kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságba.
Nulux EP (dupla aszférikus): a FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott, minek köszönhetően minden részlet pontosan meghatározható, és létre jöhet a szinergia a korrekció és a természetes látás között

Munkaszemüveg lencsék

Nagyobb kényelem munka közben

A Hoya beltéri szemüveglencséket a legújabb ergonómiai megoldásoknak megfelelően tervezték irodai munkához, illetve egyéb beltéri munkavégzéshez. Ezen kívül minden olyan (professzionális) tevékenységhez is illenek, amely éles látást igényel közeli és különböző közbenső távolságokra egyaránt.
A beltéri lencsék extra támogatást nyújtanak Önnek, és kényelmes, nyugodt látást biztosítanak, Ön akármit is csinál.

A Hoya vezető szerepet tölt be a csúcsminőségű szemüveglencsék gyártása terültén, és kiváló hírnévnek örvend világszerte a szemüveglencse alapanyagok és gyártási technológiák terén. Így Ön biztos lehet benne, hogy megbízható lencsét vásárol, amely évekig kényelmes viseletet biztosít majd Önnek. Éles és torzításmentes látást garantálnak minden körülmények között, valamint védik a szemet a fáradságtól és irritációtól, így megelőzhető a fejfájás kialakulása. A Hoya beltéri lencséi hozzáadott értéket is képviselnek az irodai munka során, ahol a középtávolságra való jó látás elsődleges fontosságú.

A Hoya beltéri szemüveglencséinek kínálata:

Tökéletes látás munka közben
A Hoyalux iD WorkStyle garantálja a tökéletes látásélményt munkahelyén, és mindezt a Hoyalux iD FreeForm csiszolási technológiának köszönhetően. A Hoyalux iD WorkStyle a legegyedibb tervezésű beltéri szemüveglencse. Nyugodt, éles látást biztosít közelre és középtávolságra, továbbá maximális komfortot nyújt Önnek, bármeddig is tartson a munkanap. 

Intenzív olvasáshoz mélység érzékeléssel
A Hoya beltéri lencséi támogatást nyújtanak közelre fókuszáláskor, és emellett jobb mélység és szélesség korrekciót biztosítanak, mint a hagyományos olvasószemüveg-lencsék.
Az Addpower 60 az ideális megoldás, ha Ön intenzíven olvas, vagy olvasótávolságon belüli munkát végez. Az Addpower 60 szemüveglencsék segítséget nyújtanak a magasabb korrekciós értéket igénylő szemüvegviselőknek is, akik fokozott periférikus látástól szenvednek, ha hagyományos olvasó- vagy progresszív szemüveglencsét használnak.

A leghatékonyabb lencse számítógép használathoz
A Tact 200 szemüveglencse extra széles vizuális észlelést biztosít közelre és középtávolságra 200 cm mélységig, mely tulajdonságának köszönhetően ideális lencse számítógép használathoz. A Tact 200-nak köszönhetően Ön megerőltetés nélkül váltogathatja tekintetét a monitor és a billentyűzet között, és emellett a lencse tökéletes áttekintést is biztosít Önnek asztalán, egész álló nap.

A szükséges plusz a hatékonyságnöveléshez
A Tact 400 szemüveglencsék ideális megoldást nyújtanak Önnek, ha sokat kell egy körülbelül 400 centiméteres zónában váltania a tekintetét közelről távolra munkakörnyezetében. E lencsék maximális szabadságot biztosítanak közelre és középtávolságra való fókuszáláskor, továbbá nyugodt látást tesznek lehetővé, és a Tact 400-nak köszönhetően Ön tisztán láthatja kollégáit.

Hoya beltéri szemüveglencsék
-Tökéletes ergonómiai megoldás munkakörnyezetben.
-Nyugodt, éles látás közelre és középtávolságra.
-Fókuszálás és újrafókuszálás megerőltetés nélkül.

Tippek és tanácsok a megfelelő munkaszemüveg kiválasztásához

Szemkímélő irodai praktikák  
Szemünk akkor van nyugalmi helyzetben, ha kb. 5 méteres távolságra, magunk elé lefelé nézünk. Ez a kényelmes „szemtartás”, ami nem jelent megerőltetést számunkra. Amikor közelebbre, például a képernyőre szegezzük a tekintetünket, szemünk azonnal alkalmazkodni kezd a helyzethez. Ez egy egészséges szemnek nem jelent problémát, ám miközben a monitor előtt dolgozunk, szemünk is folyamatosan „dolgozni” kényszerül. Nem csoda tehát, ha nap végére teljesen elfárad.

Lankad a figyelmünk
Ilyenkor a leggyakrabban előforduló panaszok: fejfájás, viszkető és égő szemek, esetenként a látás vibrálása. Homályosan látunk távolra, szemünk elfárad, nehezen tud fókuszálni a papírról a képernyőre - és vissza. Ez zavaró a munkában, eltévesztjük, hol is tartottunk. Az is előfordul, hogy nem látjuk tisztán a távoli dolgokat, ha sokáig néztük a képernyőt. Ezek a panaszok egyértelműen a szem túlerőltetését jelzik.

Nincs felső korhatár
45 éves kor után szemünk is öregszik, szemlencsénk elveszti rugalmasságát. Ez ellen nem lehet védekezni, természetes biológiai folyamat. Akik monitor előtt dolgoznak, ilyenkor azt tapasztalják, hogy a képernyőn látható szöveg nem elég éles. Ám ez esetben nem a képernyőbeállítással van probléma, hanem hogy közelre már nem látunk élesen. A problémára kifejezetten irodai munkához kifejlesztett szemüveglencsék kínálnak megoldást. A hagyományos olvasószemüveg csak 40-50 cm-es távolságon belül nyújt éles képet, ám a jól beállított képernyő rendszerint egy karnyújtásnyira, úgy 80 cm-re helyezkedik el tőlünk. (Kivételt képeznek ez alól a laptopok.) A folyamatos dioptria átmenetnek köszönhetően az irodai munkához kifejlesztett szemüveglencséken keresztül a közeli billentyűzet vagy könyv ugyanolyan jól látható, mint a kissé távolabbra eső képernyő. 
 
Munkahelyi szemüveg extrákkal
-Miután a látszerész segítségével kiválasztottuk a munkánkhoz legmegfelelőbb típusú szemüveglencsét, érdemes megfogadni a szakember tanácsait abban is, hogy milyen rétegeket és színezést kérjünk új szemüvegünkre.
-Az irodai munkához leginkább az Office zöld színezés javasolt, ugyanis nyugtatja a szemet és csökkenti a számítógép képernyőjének zavaró vibrálását. Ezen kívül tompítja az éles fényt anélkül, hogy sötétítené a képet.
-Gyakran tapasztaljuk, hogy a neonfény bántja a szemünket. Ha munkahelyünkön mesterséges megvilágítás van, a Skylite kék színezés jó megoldást nyújt a műfény zavaró hatásainak kiküszöbölésére. 
-A karcmentesítő bevonat védi a lencsét a mindennapi használatból eredő apró karcoktól, ezáltal megnöveli szemüveglencsék élettartamát. Létezik olyan különleges réteg, a Super Hi-Vision réteg, ami a hagyományosnál háromszor karcállóbbá teszi szemüveglencsénket. 
-A tükröződésmentesítő, vagy más néven antireflex réteg még tisztább képet nyújt a mesterséges fénynél, és szemünk kevésbé fárad el a monitor előtt.  

Tippek és tanácsok
-A monitor elhelyezésénél figyeljünk arra, hogy enyhén lefelé kelljen néznünk, a nyakunknak és a szemünknek így a legkényelmesebb. A szemmagasságunknál feljebb elhelyezett képernyő használata megerőltető!
-A monitor előtti munka során általában mereven nézünk, és hajlamosak vagyunk arra, hogy a kelleténél kevesebbet pislogjunk. Ezért kiszárad és elfárad a szemünk. Figyeljünk arra, hogy időnként tudatosan pislogjunk!
-Óránként pihentessük a szemünket néhány percig: nézzünk el a szoba távolabbi sarkába vagy ki az ablakon. Álljunk föl és tornáztassuk meg nyakizmainkat, nyújtózkodjunk! 

Beltéri lencse kínálat:
Hoyalux iD WorkStyle:
A Hoyalux iD WorkStyle a legegyedibb tervezésű beltéri szemüveglencse. Nyugodt, éles látást biztosít közelre és középtávolságra, továbbá maximális komfortot nyújt Önnek, bármeddig is tartson a munkanap. 
Hoyalux Tact: kiválóan alkalmas irodai munkához. A fokozatos dioptriaátmenet széles, torzításmentes látómezőt biztosít az olvasó- és munkatávolságra, de a távoli tárgyak is élesen láthatóak.
Lecture-B: az extraszéles olvasórésznek és mélységélességnek köszönhetően, ez a megfelelő választás a számítógépes munkákhoz.
AddPower 60:  kényelmes olvasás az extra mély olvasórésznek köszönhetően.

Progresszív lencsék

 

Divatot teremtő, egyéni kívánalmaknak megfelelő progresszív lencsék

A progresszív, vagy multifokális lencse minden távolságra éles látást biztosít. Az eltérő korrekciós szegmensek részben átfedésben vannak, ezzel küszöbölve ki a hirtelen váltások kényelmetlenségét.

Legújabb tervezési technológiák
Az elmúlt években a Hoya számos kutatást végzett, hogy multifokális lencséit tökéletesíthesse. A legújabb fejlesztések a lencse stabilitásának növelésére koncentrálnak, valamint arra, hogy az éles látás minden irányba biztosított legyen. A fényáteresztésen alapuló tervezésünk tökéletesen kiegyensúlyozott binokuláris látást modellez.
 
A progresszív tervezések legújabb generációjának kiváló példája a Hoyalux iD, melyet a viselők igényei alapján alakítottunk ki, hogy kövesse a szem természetes viselkedését. A Hoyalux iD kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra. Függetlenül attól, hogy Önnek milyen erősségű korrekcióra van szüksége a Hoya modern multifokális lencséi éles látást biztosítnak. Győződjön meg erről a saját szemével!
 
A Hoya multifokális lencséinek választéka:
Hoyalux iD :
  a multifokális lencsék legújabb generációja, mely stabilitást és éles látást garantál. Bővebb információkat talál a termék saját oldalán.
Hoyalux Summit Pro :  a multifokális lencse, mely természetes módon korrigálja a távoli és közeli váltásokat. Bővebb információkat talál a termék saját oldalán.
Hoyalux Summit CD :  amikor a divat igazán fontos. Ezt a típusú multifokális lencsét kifejezetten a kis, modern keretekhez tervezték. Ez a lencse minden távolságra éles látást biztosít.
Hoyalux Wide :  multifokális lencse extraszéles olvasórésszel.
Hoyalux GP :  A Hoya standard multifokális lencséje 

Egyensúlyban a Hoyalux iD multifokális lencsével

Ismerősen hangzik? A betűk elmosódnak, különösen, ha rossz a megvilágítás. Hogy jól lássa, amit olvas, egyre távolabb kell tartania a szöveget a szemétől.

A jelenség neve presbyópia, mely 40 éves kor körül jelentkezik mindenkinél. A presbyópia oka, hogy a szemlencse veszít rugalmasságából, ez azt jelenti, hogy a sugárizmokat jobban kell erőltetni a fókuszáláshoz, és ez nagyon fárasztja a szemet, valamint gyakran fejfájást is okoz.

Önnek azonban ebbe nem kell beletörődnie. A Hoya legmodernebb Hoyalux iD lencséje ötvözi a legfejlettebb technológiát és a viselési komfortot, valamint mindenkor optimális korrekciót biztosít. A Hoyalux iD visszaadja Önnek a fókuszált látás élményét.


Ha Ön mind közelre, mind pedig távolra szemüveget visel, akkor bizonyára észre vette, hogy ezek nem garantálnak tökéletes látást. A távoli és közeli váltások megerőltetőek lehetnek, és a képet torzítottan érzékeli, ettől pedig bizonytalan érzése lesz.

Ha Ön tapasztalt már hasonlót, akkor Önnek a Hoyalux iD lencsére van szüksége. A Hoyalux iD lencse nyújtotta előnyöket több, mint 1 millió ember élvezi a világon nap mint nap. A Kiegyensúlyozott Látáskontrol alapelvén készült Hoyalux iD progresszív lencse stabil képalkotást biztosít, a torzítást, pedig, az abszolút minimumra csökkenti.

Mindez azt jelenti, hogy a Hoyalux iD viselésével Ön visszakapja a látás és a mozgás szabadságát.

A Hoyalux iD progresszív lencse több változatban kapható. Kérje látszerész segítségét, aki a rendelkezésre álló bemutatóeszközökkel demonstrálni tudja Önnek a Hoyalux iD nagyszerűségét és örömmel látja el Önt hasznos tanácsokkal az Önnek legmegfelelőbb választást illetően.

Kerüljön egyensúlyba - a Hoyalux iD multifokális lencsével 

Tippek és tanácsok a tökéletes progresszív lencse kiválasztásához

A progresszív szemüveglencsék perspektívája
Az évek múlásával – ahogyan minden szövetünk – szemünk is öregszik, veszít rugalmasságából. 45 éves kor fölött szemlencsénk már kevésbé képes az alkalmazkodásra, ilyenkor tapasztaljuk, hogy kezünk nem elég hosszú az újságot tartani, olvasószemüvegre van szükségünk, hogy közelre kényelmesen és tisztán lássunk. A szem ilyen típusú „elfáradása” természetes folyamat, ahogyan az ősz hajszálak vagy a nevetőráncok megjelenése is. Bár az öregedési folyamatokat megváltoztatni nem tudjuk, modern világunkban a technológia vívmányainak köszönhetően az ezzel járó kellemetlenségek már hatékonyan enyhíthetőek. Erre a célra fejlesztették ki a progresszív szemüveglencséket, amelyek egyidejűleg teszik lehetővé a közeli és távoli látásproblémák korrigálását.
 
Mire jó a progresszív lencse?
Sokaknak ismerős jelenet a szemüvegekkel való zsonglőrködés vásárlás közben: homályos az árcédula vagy a ruhacímke, hiszen a távolra látó szemüveg nem ad közelre éles képet. Cserélgetjük a szemüvegeket, miközben az éppen nem használatos okulárét nem tudjuk hová tenni, míg végül már azt sem találjuk, ami az orrunk előtt van: az éppen rajtunk lévő szemüvegünket!
 
A problémára megoldást jelenthet egy bifokális, azaz kétfókuszú szemüveg beszerzése, amelyben kis belecsiszolt ablak szolgálja a közelre látás élességét. Ennek hátránya azonban, hogy – mivel csak két fókuszponttal rendelkezik – éles választóvonal van a távoli és a közeli dioptriák között, így a köztes terület homályos marad, valamint zavaró a hirtelen képugrás. Köztes távolságra – például ha valaki számítógépen dolgozik – nem használható, mert az átmeneti dioptria érték hiányzik belőle. Szintén a bifokális szemüveg ellen szól, hogy jellegzetes, felismerhető kialakítása miatt nem túl esztétikus, és elárulja a korunkat: öregasszonyossá, öregemberessé teszi viselőjét.
 
A legmodernebb és egyben legkényelmesebb megoldás
A legmodernebb és egyben legkényelmesebb megoldás a 45 év felettiek látásproblémájára a progresszív szemüveglencse, amellyel zavartalan látómező tárulhat elénk. Ez a multifokális lencse megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkezik, ezért nem csak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet ad. A progresszív jelző a dioptria fokozatos (azaz progresszív) változására utal.
 
A kiszélesedett látómező autóvezetés közben is nagy könnyebbséget jelent, mert nem csak a szélvédőn túli világot, hanem a műszerfalat is kiválóan látjuk vele. Nincs többé szemüveg-zsonglőrködés, nincs képugrás, a progresszív szemüveg stabilitást és komfortérzetet ad. A bifokális lencsével ellentétben kívülről ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos szemüveg, nem árulja el a korunkat. Előnye, hogy nagyon tartós, hiszen nem hánykolódik a táska mélyén, hanem egész nap, bármilyen élethelyzetben viselhetjük.
 
A progresszív szemüveglencsék viseléséhez hozzá kell szoknunk, meg kell tanulnunk a használatukhoz szükséges fej- és szemmozgást. A rövid ideig tartó szokatlan érzést azonban megéri elviselni, hiszen később meghozza gyümölcsét, a progresszív lencse által nyújtott előnyök bőven kárpótolnak érte.

Tippek és tanácsok:
-A lencse megszokására nyugodt időszakot – például hétvégét – válasszunk. Reggel, kipihent szemmel kezdjünk neki a tanulásnak.
-Abban az esetben se menjen el kedvünk a progresszív lencse viselésétől, ha nem nyújt azonnal megfelelő komfortérzetet - a megszokás napokig, bizonyos embereknél akár 1-2 hétig is eltarthat.
-Feltétlenül olyan progresszív lencsét válasszunk, ami mellé a gyártó megszokási garanciát vállal. Ha mégsem sikerül hosszá szoknunk, akkor lencsetípustól függően vagy kicserélik más típusú lencsére, vagy Hoyalux iD esetén, visszafizetik a progresszív lencse árát. 

A különböző kategóriájú progresszív lencsék között jelentős különbségek vannak, ezért álljon itt alább egy kis útmutató:
-A legmodernebb lencsék esetében jóval rövidebb a megszokási idő, mert ezeket a természetes szemmozgás és fejtartás figyelembe vételével alakították ki. Így nem kell változtatnunk berögzült szokásainkon.
-A progresszív lencsék egyedüli hátrányának tartják, hogy a lencse szélső részein (perifériáján) holt tér van, azaz ezeken a helyeken nem nyújt éles képet. A legújabb fejlesztésekkel ezt a homályos területet minimálisra csökkentették a gyártók. Minél korszerűbb lencsét vásárolunk tehát, annál nagyobb területen látunk élesen, s úgy érezzük, hogy kitárul előttünk a világ. Jó példa erre, hogy autóvezetés közben a külső visszapillantó tükrök használata sem okoz többé problémát. 
-A szemüvegesek lépcsőn lefelé sokszor bizonytalannak érzik a járást, mert a kevésbé korszerű szemüvegekben torzítva látják, hogy valójában hol van a következő lépcsőfok. A legmodernebb progresszív szemüveg megoldást nyújt erre a problémára is, a fokozatos dioptria-átmenetnek köszönhetően.  
 
A Hoya multifokális lencséinek választéka:
Hoyalux iD :  a multifokális lencsék legújabb generációja, mely stabilitást és éles látást garantál.
Hoyalux Summit Pro :  a multifokális lencse, mely természetes módon korrigálja a távoli és közeli váltásokat.
Hoyalux Summit CD :  amikor a divat igazán fontos. Ezt a típusú multifokális lencsét kifejezetten a kis, modern keretekhez tervezték. Ez a lencse minden távolságra éles látást biztosít.
Hoyalux Wide :  multifokális lencse extraszéles olvasórésszel.
Hoyalux GP :  A Hoya standard multifokális lencséje

Bifokális és trifokális lencsék 

A bifokális lencse mind a távolra, mind a közelre látást korrigálja, míg a trifokális lencsének van egy középső szegmense is. Ezek a lencsék az észrevehető olvasórészükről ismerhetőek fel. 

Annak ellenére, hogy maga a tervezés nagyon praktikus, helyét mindinkább átveszi a multifokális lencse, mely finom átmenetet és éles látást garantál minden irányba és minden távolságra. A bifokális és a trifokális lencsék különböző alapanyagokból és tervezéssel gyárthatóak, és csaknem mindenki számára megfelelőek.