Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

Uropal 1,6 beltéri műfény- és számítógép védőszemüveg

 

 uv A korszerű irodatechnika elengedhetetlen kelléke a számítógép, ma már elképzelhetetlen egy jól működő cég kiterjedt számítógépes hálózat nélkül. Szemészeti szempontból mind a számítógép monitora, mind pedig a műfény világítás fokozott megterhelést jelent az emberi szem számára, ami a koncentráció csökkenésében és a gyors fáradásban nyilvánul meg.

 


A szem fáradását két tényező okozza főleg, egyrészt a nagy energiájú kék színű (380 – 450 nm) fénysugarak jelentősen terhelik a kék szemet, másrészt a számítógépek monitora és a műfény a természetesnél nagyobb arányban tartalmaz a sárga tartományban lévő (500 – 550nm) fénysugarakat. A fáradt munkatársak hibákat követnek el, és nem tudják munkájukat kellő hatékonysággal végezni. Ez hosszú távon komoly veszteségeket okoz az alkalmazó cég részére.

A kékblokkoló hatás előnyei

    - A színkontraszt növekszik
    - Kivilágosító hatás
    - Plasztikusabb árnyalatok

Az UROPAL 1,6 szelektíven szűri a káros ultraibolya sugarakat és a képalkotást rontó kék színű fénysugarakat. A lencse áteresztése 280nm-nél kezdődik, az UV-B sugárzás (280nm – 315nm) több mint 80 %-át és az UV-A sugárzás (315nm – 380nm) közel 50%-át szűri ki a lencse. Az UROPAL 1,6 a sárga és a zöldessárga színtartományban is szelektíven szűri a fénysugarakat, ezáltal jelentősen csökkenti a szem kifáradását, növeli a kontraszthatást, ami javítja a számítógépes jelek felismerhetőségét. 530 és 550nm
A kék színű fény növekedésének hatása
között főleg a vörös tartományhoz képest relatíve jelentős a lencse szűrőképessége. A lencse magas törésmutatójú üveg lapanyagból készül, ezáltal optimális képalkotást biztosít esztétikus vékony kivitelben.

Az Uropal lencse tulajdonságai:

    - Kontrasztfokozó hatás
    - Szelektíve erősebb szűrés a kék tartományban
    - Kellemesebb árnyalatok
    - Punktal minőségű felületkialakítás
    - Kellemes barna árnyalat
    - 100 %-os UV-B szűrés

Az UROPAL 1,6 enyhe topáz (szürkésbarna) színnel rendelkezik, így esztétikus megjelenésű. Azon munkatársak, akik nemcsak számítógéppel dolgoznak, hanem munkájuk során a vállalat vevőivel is kapcsolatba kerülnek, jó benyomást keltenek azáltal, hogy védőszemüvegük megjelenésében hasonlít egy enyhe napvédő hatású szemüveghez. Az esztétikus hatás tovább fokozható a Carl Zeiss tükröződésmentesítő rétegeivel, melyek jobb látáskomfortot biztosítanak a védőszemüveg viselője számára, és kellemes benyomást keltenek a munkatársakkal kapcsolatba kerülő emberekkel.


kekfeny