Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

Progresszív lencsék

Gradal Brevis

Gradal® Brevis multifokális szemüveglencse keskeny keretekhez tervezve

A népességben egyre nagyobb részt foglal el a 40 éves korosztály. Ez egyben azt is jelenti, hogy a multifokális szemüveglencsék célcsoportja is növekszik. Felmérések azt mutatják, hogy egyre nagyobb az igény a műanyagból készült multifokális szemüveglencsék iránt. Az ilyen szemüveglencsét viselők mind nagyobb hányadának a divatos megjelenés is fontos. A korai presbiopiások egyre nagyobb számban választanak keskeny, divatos szemüvegkereteket.

 

 

A Carl Zeiss egyedi tervezésű Gradal Short/ szemüveglencséjéhez fejlesztette ki az árban is kedvező, keskeny keretformához kiváló tulajdonságokkal rendelkező Gradal Brevis-t.

Gradal® Brevis –Előnyök első pillantásra

• divatosan könnyed megjelenés
• jól használható távoli látótér
• széles közeli rész a kényelmes olvasáshoz
• csekély (csak 17 mm-es) illesztési magasság a rövid (12 mm-es) progressziós zónának köszönhetően
• 3 trend egy szemüveglencsében – multifokális szemüveglencse, műanyag alapanyag kifejezetten keskeny szemüvegkerethez
• jó ár-érték arány


A Gradal Brevis mindezen túlmenően természetesen rendelkezik a már korábban megszokott Carl Zeiss multifokális szemüveglencsék kedvező tulajdonságaival is.
• horizontális szimmetria
• aszférikus felület
• változó közeli decentrálás a távoli dioptria és az addíció függvényében
• használati optimalizálás


Jó kilátások a Gradal® Brevis-sel


A Gradal Brevis illesztése a szokott módon történik. A középpontot normális fej- és testtartás mellett a pupilla közepéhez kell illeszteni.
A gyorsabb azonosíthatóság miatt a Gradal Brevisnél a „Z” márkajel alatt található egy „B” gravírozás. Mögötte található a törésmutató, jelen esetben egy 50-es, amelyik az n=1,50-et jelenti. A temporális „Z” márkajel alatti szám az addíciót, azaz a használati, rendelési értéket mutatja.
 

Gradal Top E


 A Gradal Top E szemüveglencse a legnagyobb hasznos látótérrel rendelkezik távolra tekintéskor. A multifokális szemüveglencse-viselők számára a távoli és közeli részek nagysága igen fontos, és a távoli résszel szemben a legmagasabbak a követelményeik. Ennek felel meg a Zeiss elsősorban távollátásra használt multifokális lencséinek legfejlettebb változata, a Gradal Top E optimális távoli látótérhasználatot nyújtó esztétikus, lapos szemüveglencse.

A jobb és bal oldali látótér azonos látásélményt kínál, és a megszokott térlátást nyújtja viselőjének. Emellett a Gradal Top E olvasórészének fiziológiailag megfelelő elhelyezése olvasáskor biztosítja a szemüveget viselő számára a természetes fej- és testtartást.

Az első multifokális szemüveglencsét viselők számára jó választás a Gradal Top E, mert könnyen megszokható amiatt, hogy a lencse közelre és távolra látó közti részét jelentősen megnöveltük. A széles és lágy átmenet a köztes részben megfelel a látás fiziológiai követelményeinek.

A Gradal Top E-t mindennapos használatra, a szabad téri tevékenységekhez és gépjárművezetéshez ajánljuk, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal elkészíthető.
 

Gradal RD

A Gradal RD speciálisan munkahelyi környezetre kifejlesztett lencséket a Zeiss úgy alakította ki, hogy az irodai munkavégzéshez optimális látást biztosítanak. A többi multifokális lencsénél szélesebb látótere a közeli és az átlagos irodai távolságnak megfelelő 3-4 méterig terjedő közép-távoli tartományokban, ezért fáradságos fejmozdulatok nélküli tiszta, szakaszmentes látást tesz lehetővé a beltéri munkahelyi környezet szinte minden részletében, és teljes mozgásszabadságot kínál a szobában.

A Gradal RD műanyag (Clarlet Gradal RD) és üveg változatban is kapható, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal elkészíthető.
 


 
 
A Gradal RD által optimalizált látásélesség

Clarlet Business

A Clarlet Business kiszélesített olvasórészű azaz nagy -közeli- és széles -távoli- résszel rendelkező vékony, könnyű, esztétikus multifokális szemüveglencse. Harmonikus látóteret nyújt, mert a két rész közötti a képugrás-mentes az átmenet.
A Clarlet Business-t elsősorban az asztalhoz, beltéri munkaállomáshoz kötött tevékenységet végzők ajánljuk. Komfortos látást biztosít a közeli és -félközeli- (kb. 1,2 méteres) munkatávolságban, és minden olyan helyzetben, amikor az olvasótávolság változó, mert a két tartomány közötti átmenet pontos elhelyezésével kényelmessé válik a fej- és testtartás, mert a hagyományos olvasószemüvegnél 3-4-szer messzebb látunk ezzel a lencsével.
Olyanoknak, ajánljuk, akik a munkaasztalon túlra is gyakran kitekintenek, vagy szabadidejükben, például, olvasás, kártyázás, kézimunka, szépítkezés, étlapolvasás vagy tévénézés közben közvetlen környezetüket és társaságukat szívesen szemlélik - szemüvegcsere nélkül.


Gradal Individual


 A Zeiss legújabb fejlesztésű terméke a Gradal Individual multifokális lencse, amely a legkifinomultabb igényeknek is megfelel. Egyedileg az Ön adatai ismeretében határozzuk meg a felület geometriáját, amelyhez figyelembe vesszük a kiválasztott szemüvegkeret jellemző méretei mellett a szaruhártya és a szemüveglencse közötti távolságot, a keret dőlésszögét és az olvasó távolságot, amelyek mind hatással vannak a kihasználható látótérre. A lencse így a lehető legpontosabb és tökéletesen kielégíti az ön látásigényét, mert a csúcstechnológia lehetővé tette minden Gradal Individual szemüveglencse testreszabott elkészítését.

A Zeiss új matematikai eljárásának köszönhetően a szemüveglencse tervezésénél először vált lehetővé a személyes adatok alkalmazása. A szemüveglencse elkészítésekor a technológiához tartozó program óriási adathalmazt képes feldolgozni, amelyből kiszámítja a speciális esztergagép vezérléséhez szükséges információkat, és folyamatosan ellenőrzi a készülő lencse pontosságát.

A Gradal Individual műanyag (Clarlet 1,6 Gradal Individual) és üveg változatban is készülhet, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal, gyárilag Super ET, vagy Carat Super univerzális bevonattal látjuk el.

A Gradal Individual multifokális lencsét azoknak ajánljuk, akiknek fontos az állandó, professzionális látásélmény és a fiatalos megjelenés.