Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

Távollátóknak

Clarlet 1,67 AS

A Zeiss a legvékonyabb és leglaposabb egyfókuszú műanyag szemüveglencséje, amely különösen előnyös a rövidlátóknak, de a távollátó szem korrigálására is ajánlunk. Megőrzi a szem természetes arányait. Ha ezt választja, a legjobb képalkotású, legkényelmesebb, legkönnyebb és legesztétikusabb szemüvege lesz. Ez a lencse nem korlátozza a szemüvegkeret és a színezés választását. Gyárilag Carat Super tükröződésmentesítő-, fényáteresztő- és karcolódásvédő bevonattal láttuk el. A lencse 100 %-ban szűri a természetes UV-sugárzást.

Clarlet 1,6 AS


 A kiváló képalkotó tulajdonságú Clarlet 1.6 AS szemüveglencse lapos, vékony és könnyű. Nagyfokú látáshiba esetén is esztétikus és könnyű viselet, mert a hagyományos lencsékhez képest jobban megőrzi a szem természetes arányait. Ez a lencse nem korlátozza a szemüvegkeret és a színezés választását. Gyárilag Carat Super tükröződésmentesítő-, fényáteresztő- és karcolódásvédő bevonattal láttuk el. A lencse optimálisan kiszűri a természetes UV-sugárzást.
 

Clarlet 1,5 Hypal


A Clarlet 1.5 Hypal szemüveglencsével a Carl Zeiss egy olyan különlegesen lapos és kiváló leképzési tulajdonságokkal rendelkező lencsét alkotott a távollátók számára, amely mindezek mellett nagyon könnyű és kellemes viseletet biztosít. Ennek a szemüveglencsének a kifejlesztésénél az előtérbe került az fénytörési problémák korrigálása – különösen az erősen astigmatikus távollátás esetében - amelyek a szemüveglencse szélénél láthatóak. Az atorikus felületképzéssel elérhető, hogy ezek mindkét fő irányban korrigálhatóak legyenek.
 
 

Clarlet 1,5 Combi / XP

Clarlet 1.5 Combi - a sokoldalú a Zeisstől

A Zeiss Clarlet® 1.5 Combi műanyag szemüveglencséje nagyon sok előnnyel rendelkezik a piacon található többi műanyag alapú lencséhez képest.

A Clarlet® 1.5 Combi egy kiváló ár-értékarányú kombinált megoldást jelent, amely épít a már jól ismert Clarlet® 1.5 műanyaglencse kiemelkedő értékeire.

Alapkivitel:
- kemény lakk
- többszörös tükröződésmentesítés
- Clean-Coat – karcolásvédő bevonat

 

Clarlet 1,5 Mini

Kicsi, de biztos
Clarlet 1.5 Mini a Zeiss -től


Régen: Clarlet 75      Most: Clarlet® 1.5 Mini

A Clarlet® 1.5 Mini egy szerves alapú megerősített szemüveglencse, amelyet kifejezetten a kis méretű, divatos keretekhez és a gyerekszemüvegekhez fejlesztettek ki.

Az alapkivitelű kemény lakk bevonatnak köszönhetően a Clarlet® 1.5 Mini egy erős, a hétköznapi igénybevételt jól tűrő szemüveglencse. Mindezek mellett természetesen a Clarlet® 1.5 Mini-hez tükröződésmentesítő Carat® bevonat és karcolásvédő Clean-Coat is rendelhető.

Összeségében:
Kisebb átmérő
+ könnyebb súly
+ alacsonyabb ár
= Clarlet® 1.5 Mini

Alapkivitel:
Kemény lakk

Rendelhető:
Carat® - védőréteg a Zeisstől

Kisebb átmérő - vékonyabb szemüvegbelső!

Gradal Individual

A Zeiss legújabb fejlesztésű terméke a Gradal Individual multifokális lencse, amely a legkifinomultabb igényeknek is megfelel. Egyedileg az Ön adatai ismeretében határozzuk meg a felület geometriáját, amelyhez figyelembe vesszük a kiválasztott szemüvegkeret jellemző méretei mellett a szaruhártya és a szemüveglencse közötti távolságot, a keret dőlésszögét és az olvasó távolságot, amelyek mind hatással vannak a kihasználható látótérre. A lencse így a lehető legpontosabb és tökéletesen kielégíti az ön látásigényét, mert a csúcstechnológia lehetővé tette minden Gradal Individual szemüveglencse testreszabott elkészítését.

A Zeiss új matematikai eljárásának köszönhetően a szemüveglencse tervezésénél először vált lehetővé a személyes adatok alkalmazása. A szemüveglencse elkészítésekor a technológiához tartozó program óriási adathalmazt képes feldolgozni, amelyből kiszámítja a speciális esztergagép vezérléséhez szükséges információkat, és folyamatosan ellenőrzi a készülő lencse pontosságát.

A Gradal Individual műanyag (Clarlet 1,6 Gradal Individual) és üveg változatban is készülhet, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal, gyárilag Super ET, vagy Carat Super univerzális bevonattal látjuk el.

A Gradal Individual multifokális lencsét azoknak ajánljuk, akiknek fontos az állandó, professzionális látásélmény és a fiatalos megjelenés.

 

Gradal Top E


 A Gradal Top E szemüveglencse a legnagyobb hasznos látótérrel rendelkezik távolra tekintéskor. A multifokális szemüveglencse-viselők számára a távoli és közeli részek nagysága igen fontos, és a távoli résszel szemben a legmagasabbak a követelményeik. Ennek felel meg a Zeiss elsősorban távollátásra használt multifokális lencséinek legfejlettebb változata, a Gradal Top E optimális távoli látótérhasználatot nyújtó esztétikus, lapos szemüveglencse.

A jobb és bal oldali látótér azonos látásélményt kínál, és a megszokott térlátást nyújtja viselőjének. Emellett a Gradal Top E olvasórészének fiziológiailag megfelelő elhelyezése olvasáskor biztosítja a szemüveget viselő számára a természetes fej- és testtartást.

Az első multifokális szemüveglencsét viselők számára jó választás a Gradal Top E, mert könnyen megszokható amiatt, hogy a lencse közelre és távolra látó közti részét jelentősen megnöveltük. A széles és lágy átmenet a köztes részben megfelel a látás fiziológiai követelményeinek.

A Gradal Top E-t mindennapos használatra, a szabad téri tevékenységekhez és gépjárművezetéshez ajánljuk, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal elkészíthető.
 

Gradal RD

 A Gradal RD speciálisan munkahelyi környezetre kifejlesztett lencséket a Zeiss úgy alakította ki, hogy az irodai munkavégzéshez optimális látást biztosítanak. A többi multifokális lencsénél szélesebb látótere a közeli és az átlagos irodai távolságnak megfelelő 3-4 méterig terjedő közép-távoli tartományokban, ezért fáradságos fejmozdulatok nélküli tiszta, szakaszmentes látást tesz lehetővé a beltéri munkahelyi környezet szinte minden részletében, és teljes mozgásszabadságot kínál a szobában.

A Gradal RD műanyag (Clarlet Gradal RD) és üveg változatban is kapható, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal elkészíthető.

Clarlet Business

Clarlet 1,67 XP

Esztétikus és pillekönnyű
Clarlet 1,67 és Clarlet 1,67 XP
A Zeiss műanyag szemüveglencsék új generációja.

A szemüveg viselése szinte észrevétlenné válik, ha a Zeiss szuper vékony és könnyű műanyag szemüveglencséit választja.

Esztétikus
A vékony lencse a legkevésbé változtatja meg a szem arányait, arca és tekintete természetes marad, fellépése magabiztosabbá válik.

Kényelmes
A kiváló optikai tulajdonságú, különleges alapanyagnak köszönhetően a szemüveglencse akár kétszer könnyebb is lehet. A Clarlet 1,67 és Clarlet 1,67 XP viselése szinte észrevétlen, és megkönnyíti a szemüvegesek mindennapjait.

A Clarlet 1,67 és Clarlet 1,67 XP szemüveglencséket ajánljuk

- közepes és erős rövidlátóknak, - 3 dioptria fölött, egészen -17 dioptriáig.
- közepes és erős távollátóknak, + 2 és + 6 dioptria közt.

Minden Clarlet 1,67 szemüveglencse tükröződésmentesítő és tisztántartó réteggel készül. Maximális UV-védelmet nyújt és tetszés szerint színezhető.

A Clarlet 1,67 XP expressz gyorsasággal készül, mert a Zeiss raktárról szállítja.

 A Clarlet Business kiszélesített olvasórészű azaz nagy -közeli- és széles -távoli- résszel rendelkező vékony, könnyű, esztétikus multifokális szemüveglencse. Harmonikus látóteret nyújt, mert a két rész közötti a képugrás-mentes az átmenet.
A Clarlet Business-t elsősorban az asztalhoz, beltéri munkaállomáshoz kötött tevékenységet végzők ajánljuk. Komfortos látást biztosít a közeli és -félközeli- (kb. 1,2 méteres) munkatávolságban, és minden olyan helyzetben, amikor az olvasótávolság változó, mert a két tartomány közötti átmenet pontos elhelyezésével kényelmessé válik a fej- és testtartás, mert a hagyományos olvasószemüvegnél 3-4-szer messzebb látunk ezzel a lencsével.
Olyanoknak, ajánljuk, akik a munkaasztalon túlra is gyakran kitekintenek, vagy szabadidejükben, például, olvasás, kártyázás, kézimunka, szépítkezés, étlapolvasás vagy tévénézés közben közvetlen környezetüket és társaságukat szívesen szemlélik - szemüvegcsere nélkül.