Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

Közellátóknak

Clarlet 1,74 AS - A legvékonyabb műanyag szemüveglencse


A magas törésmutatójú műanyag szemüveglencsék iránti igény fokozatosan nő. Egyre több szemüveget viselő számára fontos az optimális viselet. Pontosan ezt nyújtja a Clarlet 1.74 AS viselője számára.

A Carl Zeiss szemüveglencséje egy új fejlesztésû mûanyagból készült, jelenleg a legmagasabb, 1,74-es törésmutatóval rendelkezik. Ennek köszönhetően ez a szemüveglencse különlegesen vékony és könnyű. A magas dioptriaértékű szemüveget viselők számára is esztétikus megjelenést és kényelmet biztosít.
A Clarlet 1.74 AS minden területen - legyen az munka, sport vagy szórakozás - kényelmes viseletet nyújt Önnek.
Élvezze a látás új könnyedségét!

Világszerte a legmagasabb törésmutató megvalósítása
 

A vadonatúj fejlesztésű műanyag felhasználásával a Clarlet® 1.74 AS szemüveglencse 40%-kal vékonyabb az átlagos műanyag szemüveglencséknél.

Tulajdonságok:

 • A tükröződésmentes rétegnek köszönhetően kevés a zavaró fényhatás
 • A keménylakkréteg megvédi a lencsét a karcolódástól
 • A Clean-Coat réteg segít a könnyű tisztításban
 • Különlegesen vékony a magas törésmutató miatt
 • Extra könnyű az új fejlesztésű műanyag alapanyagnak köszönhetően
 • 25%-kal könyebbb, mint a Clarlet 1.5  
 • Clarlet 1,67

  Esztétikus és pillekönnyű
  Clarlet 1,67 és Clarlet 1,67 XP
  A Zeiss műanyag szemüveglencsék új generációja.

  A szemüveg viselése szinte észrevétlenné válik, ha a Zeiss szuper vékony és könnyű műanyag szemüveglencséit választja.

  Esztétikus
  A vékony lencse a legkevésbé változtatja meg a szem arányait, arca és tekintete természetes marad, fellépése magabiztosabbá válik.

  Kényelmes
  A kiváló optikai tulajdonságú, különleges alapanyagnak köszönhetően a szemüveglencse akár kétszer könnyebb is lehet. A Clarlet 1,67 és Clarlet 1,67 XP viselése szinte észrevétlen, és megkönnyíti a szemüvegesek mindennapjait.

  A Clarlet 1,67 és Clarlet 1,67 XP szemüveglencséket ajánljuk

  - közepes és erős rövidlátóknak, - 3 dioptria fölött, egészen -17 dioptriáig.
  - közepes és erős távollátóknak, + 2 és + 6 dioptria közt.

  Minden Clarlet 1,67 szemüveglencse tükröződésmentesítő és tisztántartó réteggel készül. Maximális UV-védelmet nyújt és tetszés szerint színezhető.

  A Clarlet 1,67 XP expressz gyorsasággal készül, mert a Zeiss raktárról szállítja.

  Clarlet 1,67 AS

  A Zeiss egyik legvékonyabb és leglaposabb egyfókuszú műanyag szemüveglencséje, amely különösen előnyös a rövidlátóknak, de a távollátó szem korrigálására is ajánlunk. Megőrzi a szem természetes arányait. Ha ezt választja, jó képalkotású, kényelmes, könnyű és esztétikus szemüvege lesz. Ez a lencse nem korlátozza a szemüvegkeret és a színezés választását. Gyárilag Carat Super tükröződésmentesítő-, fényáteresztő- és karcolódásvédő bevonattal láttuk el. A lencse 100 %-ban szűri a természetes UV-sugárzást.

  A Clarlet 1.5 és a Clarlet 1.67 AS, összehasonlítása -8,0 dioptriánál Az átmérő is változik: A Clarlet 1.5 Ø70 és a Clarlet 1.67 AS Ø65, +6,0 dioptriánál

  Clarlet 1,6 AS  A kiváló képalkotó tulajdonságú Clarlet 1.6 AS szemüveglencse lapos, vékony és könnyű. Nagyfokú látáshiba esetén is esztétikus és könnyű viselet, mert a hagyományos lencsékhez képest jobban megőrzi a szem természetes arányait. Ez a lencse nem korlátozza a szemüvegkeret és a színezés választását. Gyárilag Carat Super tükröződésmentesítő-, fényáteresztő- és karcolódásvédő bevonattal láttuk el. A lencse optimálisan kiszűri a természetes UV-sugárzást.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Lantal 1,9

  A kiváló hatékonyságú Lantal 1.9 üveg lencsét a Zeiss kifejezetten erős rövidlátók (- 4 dioptria felett) ki. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik már fiatal kortól szemüveget viselnek és a szemüvegre egész nap szükségük van.

  A Lantal 1.9 rendelkezik a korszerű lencsék tulajdonságaival: kategóriájában ez az egyik legvékonyabb és legszebb lencse. Könnyű, kényelmes és esztétikus: megőrzi a szem természetes arányait.

   


  Mennyivel vékonyabb lehet?
  A Lantal® 1.9-cel az üvegvastagság akár 40%-kal is csökkenthető. Győződjön meg a saját szemével, hogy mit jelent mindez. Az egérrel haladjon végig a jelöléseken jobbról balra haladva, és máris láthatóvá válik a különbség.

  Lantal 1,8  A Lantal 1.8 üveg lencsét a Zeiss közepes- és erős rövidlátóknak ajánlja. Ez a kategóriájában legvékonyabb lencse a hagyományos mínusz szemüveg lencsékhez képest alig kicsinyíti a szemet, ezáltal természetesebb hatást biztosít.

  A Lantal 1.8 szemüveglencsét kiváló minőségű tükröződésmentesítő réteggel forgalmazzuk.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Gradal Individual  A Zeiss legújabb fejlesztésű terméke a Gradal Individual multifokális lencse, amely a legkifinomultabb igényeknek is megfelel. Egyedileg az Ön adatai ismeretében határozzuk meg a felület geometriáját, amelyhez figyelembe vesszük a kiválasztott szemüvegkeret jellemző méretei mellett a szaruhártya és a szemüveglencse közötti távolságot, a keret dőlésszögét és az olvasó távolságot, amelyek mind hatással vannak a kihasználható látótérre. A lencse így a lehető legpontosabb és tökéletesen kielégíti az ön látásigényét, mert a csúcstechnológia lehetővé tette minden Gradal Individual szemüveglencse testreszabott elkészítését.

  A Zeiss új matematikai eljárásának köszönhetően a szemüveglencse tervezésénél először vált lehetővé a személyes adatok alkalmazása. A szemüveglencse elkészítésekor a technológiához tartozó program óriási adathalmazt képes feldolgozni, amelyből kiszámítja a speciális esztergagép vezérléséhez szükséges információkat, és folyamatosan ellenőrzi a készülő lencse pontosságát.

  A Gradal Individual műanyag (Clarlet 1,6 Gradal Individual) és üveg változatban is készülhet, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal, gyárilag Super ET, vagy Carat Super univerzális bevonattal látjuk el.

  A Gradal Individual multifokális lencsét azoknak ajánljuk, akiknek fontos az állandó, professzionális látásélmény és a fiatalos megjelenés.
   

  Gradal Top E  A Gradal Top E szemüveglencse a legnagyobb hasznos látótérrel rendelkezik távolra tekintéskor. A multifokális szemüveglencse-viselők számára a távoli és közeli részek nagysága igen fontos, és a távoli résszel szemben a legmagasabbak a követelményeik. Ennek felel meg a Zeiss elsősorban távollátásra használt multifokális lencséinek legfejlettebb változata, a Gradal Top E optimális távoli látótérhasználatot nyújtó esztétikus, lapos szemüveglencse.

  A jobb és bal oldali látótér azonos látásélményt kínál, és a megszokott térlátást nyújtja viselőjének. Emellett a Gradal Top E olvasórészének fiziológiailag megfelelő elhelyezése olvasáskor biztosítja a szemüveget viselő számára a természetes fej- és testtartást.

  Az első multifokális szemüveglencsét viselők számára jó választás a Gradal Top E, mert könnyen megszokható amiatt, hogy a lencse közelre és távolra látó közti részét jelentősen megnöveltük. A széles és lágy átmenet a köztes részben megfelel a látás fiziológiai követelményeinek.

  A Gradal Top E-t mindennapos használatra, a szabad téri tevékenységekhez és gépjárművezetéshez ajánljuk, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal elkészíthető.
   

  Gradal RD  A Gradal RD speciálisan munkahelyi környezetre kifejlesztett lencséket a Zeiss úgy alakította ki, hogy az irodai munkavégzéshez optimális látást biztosítanak. A többi multifokális lencsénél szélesebb látótere a közeli és az átlagos irodai távolságnak megfelelő 3-4 méterig terjedő közép-távoli tartományokban, ezért fáradságos fejmozdulatok nélküli tiszta, szakaszmentes látást tesz lehetővé a beltéri munkahelyi környezet szinte minden részletében, és teljes mozgásszabadságot kínál a szobában.

  A Gradal RD műanyag (Clarlet Gradal RD) és üveg változatban is kapható, a lencse fajtájától függően igény szerinti színben és bevonattal elkészíthető.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Clarlet Business

   A Clarlet Business kiszélesített olvasórészű azaz nagy -közeli- és széles -távoli- résszel rendelkező vékony, könnyű, esztétikus multifokális szemüveglencse. Harmonikus látóteret nyújt, mert a két rész közötti a képugrás-mentes az átmenet.
  A Clarlet Business-t elsősorban az asztalhoz, beltéri munkaállomáshoz kötött tevékenységet végzők ajánljuk. Komfortos látást biztosít a közeli és -félközeli- (kb. 1,2 méteres) munkatávolságban, és minden olyan helyzetben, amikor az olvasótávolság változó, mert a két tartomány közötti átmenet pontos elhelyezésével kényelmessé válik a fej- és testtartás, mert a hagyományos olvasószemüvegnél 3-4-szer messzebb látunk ezzel a lencsével.
  Olyanoknak, ajánljuk, akik a munkaasztalon túlra is gyakran kitekintenek, vagy szabadidejükben, például, olvasás, kártyázás, kézimunka, szépítkezés, étlapolvasás vagy tévénézés közben közvetlen környezetüket és társaságukat szívesen szemlélik - szemüvegcsere nélkül.