Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

A szem-wellness megkezdődött

Precizitás a szemünkért.


A Relaxed Vision Terminal a Zeiss csúcstechnológiájú lencsecentráló készüléke, mely tized milliméter pontossággal méri le a lencseválasztáshoz szükséges adatokat. A minőségi Zeiss Clarity lencsékkel párosítva pedig a lehető legkényelmesebb szemüvegviselést és pihentető látásélményt nyújtjuk Önnek.

A „szem-wellness” megkezdődött.


Talán a Forma 1 a legjobb példa arra, hogy az extrém körülmények közötti felhasználásra kifejlesztett technológiákat a későbbiekben a mindennapi élet minőségének javítására használják fel. A ZEISS szemészeti kutatásainak átütő sikerei most egy világújdonságban testesülnek meg, melynek neve: „Relaxed Vision” (Pihentető Látás). Újraértelmezzük az optimális látás fogalmát. 

Fejlesztői háttér

Relaxed Vision – A látás új generációja


A Carl Zeiss immár 160 éve kutatja a kapcsolatot az élő emberi szem és az optikai lencsék között, vállal úttörő szerepet az optika minden területén, és újításaival az optikai ipar éllovasává vált. A ZEISS forradalmi újításaival mind a mai napig hozzájárul a mikroszkópok, az űrkutatás és a kamerák fejlődéséhez. Ez az „Ultra Vision” szakértelem most új értékrendet teremt a mindennapi látás területén, mivel a tökéletes látás új dimenzióját tárja fel.

 

A szem és lencse optikai rendszert alkot

A ZEISS újítási erőfeszítései olyan lehetőséget biztosítnak számunkra, melynek segítségével nemcsak a lencsére koncentrálunk, hanem a lencse mögé is nézünk és az embert látjuk. A szemüveg viselőjének még pihentetőbb, még biztonságosabb és még tökéletesebb látást nyújtjuk a szem és a lencse közötti harmonikus kapcsolat megteremtésével.

Személyre szabott látásélmény

Csak a ZEISS Relaxed Vision technológia teremti meg azt az egyedülálló lehetőséget, hogy a szemüveglencse felületén 2500 referenciapontot vegyünk figyelembe a szem különleges elvárásainak kielégítése érdekében.
Az eredmény: teljesen egyedi, személyre szabott lencse. A szem maximális pihentetése tökéletes látásélményt és komfortérzet biztosít.

Maximális precizitás

Maximális precizitás az RV Terminal révén

Mit ér egy új szemüveg, ha annak használhatóságát lerontja a lencsék pontatlan centrálása? Nemzetközi statisztikák szerint a szemüveg viselését megnehezítő optikai tévedések 40%-át a centrálási hibák teszik ki.

 

1/10 milliméter - mindent megváltoztathat

A Relaxed Vision Terminal a Carl Zeiss fejlesztéseinek eredménye, mely egy csúcstechnológiájú lencsecentráló készülék, tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat. A Relaxed Vision Terminal egykamerás rendszere precíz mérést biztosít.

Előnyei:
 

  • Automatikus keretforma illesztés, kalibrálás és centrálás.
  • Fixációt segítő virtuális világító kereszt.
  • Forradalmian új képminőség.
  • Gyors, felhasználóbarát.

Az eredmény: harmónia a lencse és a szem között

A szemüveglencse merev és állandó. Az emberi szem élő és dinamikusan változó. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez – de többé már nem! Most a Relaxed Vision technológiának köszönhetően lencséink alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez.

Pihentető látás


A Relaxed Vision mérőműszer révén most olyan szemüveglencsét viselhet, melynek viselése szinte észrevehetetlen.
 

Vizuális stressz

A szem minden egyes jellemzõjét figyelembe kell venni a lencseadatok meghatározásakor, hogy Ön a lehetõ legtökéletesebb szemüveget viselhesse. A legkisebb eltérés is vizuális stesszt okoz, hiszen a szemnek és az agynak többet kell dolgoznia, hogy kiegyenlítse a hibát. Ilyenkor a szemüveget viselõk fáradt, égõ szemekre panaszkodnak.

Precíz adatmeghatározás a maximális elégedettségért

Az 1/10 mm-es pontosságú adatmeghatározás révén a lehetõ legoptimálisabb látást biztosítjuk.
A kiegyensúlyozott látásnak köszönhetõen kevésbé fáradt a szem. Egy hosszú, fárasztó nap végén, vagy gyenge fényviszonyok között látása nemcsak hogy kényelmesebbé válik, hanem biztonságosabb is lesz.

Zeiss Clarity szemüveglencsék

Minden márkázott Zeiss szemüveglencsében megtalálható márkajelünk, mely szigorú gyártási előírások betartását igazolja.
 

Tiszta döntés a minőség érdekében

Első látásra minden lencse tisztának és átlátszónak tűnik. Mikroszkóp alatt azonban minden apró hiba, porszem és réteghiba jól látható. Az alapvető különbség a minőségi, márkázott termékek és a gyengébb minőségű lencsék között, hogy a gyenge minőségű szemüveglencsék ronthatják szemét, panaszokat okozhatnak, melyek állandósulhatnak.

A 160 éves fejlesztői múlt eredményeit egyesítettük szemüveglencséinkben, melyek méltán viselik a ZEISS Clarity nevet.

Egy hosszú fárasztó nap végén az Ön látása nemcsak hogy kényelmesebbé válik, hanem biztonságosabb is lesz a márkázott Zeiss Clarity lencsék segítségével.
 

 

Miért épp Zeiss Clarity lencsét?

A Clarity egyet jelent a kompromisszumot nem ismerő, világszínvonalú minőséggel, amelyet három tényező biztosít:

1. Tökéletesen tiszta nyersanyagok:
A Carl Zeiss által kifejlesztett szűrőtechnológia segítségével a nyersanyagokat felhasználás előtt megtisztítják a különböző mikroszkopikus szennyeződésektől.

2. Szigorú ellenőrzés:
A minőséget biztosító technológiánk révén csak a teljesen hibátlan lencsék kerülhetnek ki gyárainkból.

3. Optimális fényáteresztő képesség:
A maximális fényáteresztő képességet a csúcsminőségű optikai termékekhez tervezett antireflex rétegkombinációk révén érjük el.

 

Zeiss Clarity szemüveglencsék - csak lézergravírozott „Z” márkajellel

Csak a hagyományos „Z” márkajellel ellátott lencsék biztosítják a Zeiss minõséget. Minden márkázott Zeiss szemüveglencsében megtalálható márkajelünk, mely szigorú gyártási elõírások betartását igazolja. 

Lencsevásárláskor kérje az alább látható Zeiss Clarity Minõségi bizonyítványt, melynek segítségével meggyõzõdhet, hogy minõségi lencsét vásárolt, illetve esetleges garanciális igényeit érvényesítheti.