Optic World Optika – szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg forgalmazás, látásvizsgálat

Nyári UV Védelem

Hogyan védhetem meg a szemem?

Manapság mindenki tudja,hogy a túlzott napozás káros hatással van a bőrre. Ugyanezek a káros sugarak veszélyesek a szemre is, sokféle szembetegség kialakulásában játszanak szerepet.
Klinikailag bizonyított,hogy az UV sugaraknak való hosszú távú kitettség károsíthatja a szemhéjat, a szaruhártyát és főleg a szemlencsét. Pld: szemhéjak körüli bőrrák, retina károsodás, kúszóhártya, szürkehályog.


Hogyan védekezzünk?

UV szűrős napszemüveggel és UV szűrős kontaktlencsével!
A körülöttünk lévő tárgyakról visszaverődő UV sugarak bejuthatnak a napszemüveg kerete mellett, a periférikus UV sugarak áthatolnak a napszemüveg kerete mellett és koncentráltan érik el a szaruhártyát, ezért nagyon fontos, hogy a méretünknek megfelelő napszemüveget válasszunk. Kérje szakképzett látszerész tanácsát!

Mi tegyek ha kontaktlencsét viselek?

Léteznek UV szűrős kontaktlencsék. A koncentrált periférikus sugarak ártalmasabbak, mint a szaruhártyát elölről érő UV sugarak. Az UV szűrős kontaktlencsék bizonyítottan hatékonyak a periférikus UV sugártás elnyelésében.
Ne feledje azonban,hogy az UV szűrős kontaktlencsék nem helyettesítik az UV szűrős napszemüveget! Mindig ellenőrzött minőségű napszemüveggel együtt érdemes hordani!