• 2018/09/18
  • Egyéb

Kék fény: a láthatatlan veszély

Kutatások mutattak rá, hogy több szemet és életvitelt befolyásoló negatív jelenségért a modern világ új fényforrásai felelősek. Ez érinti a monitor előtt dolgozókat, a digitális készülékeket nézőket, de még a gyerekeket, vagy azokat is, akik este LED-lámpa mellett olvasnak. Tehát mindannyiunkat! Van-e megoldás erre a problémára? Igen!

 

Álmatlanság, fáradtság, rossz közérzet


Ezekért a gyakran jelentkező problémákért az időjárás változását, a vitaminhiányt vagy a stresszt tesszük felelőssé, okuk azonban ennél sokkal hétköznapibb is lehet.

A kék fény bizonyos tartományai hatással vannak a boldogsághormon, az ébrenlét és az alvás szabályozására, a hormonműködésre, az anyagcserére, a test öngyógyító és növekedést szabályozó képességére. A mesterséges fényforrások tartalmazzák ezt a szemre, idegrendszerre ható láthatatlan kék frekvenciát, amelyekkel „megnyújtjuk” a napokat, és ezzel fel is borítjuk a szervezetünk normál önszabályozását.

 

A mindet „átsugárzó”
láthatatlan veszély


Az okos eszközök, televízió, LED- és neon lámpák kék fénye a kívántnál magasabb, ezzel terheli a szemet, megtéveszti a szervezet belső óráját. Elalvás előtti használatuk késlelteti a szervezetnek azt a képességét, hogy felismerje a pihenés idejét, ezáltal miattuk tovább maradunk ébren. A megfelelő regenerálódás azonban a jó közérzet és az egészség kulcsfontosságú eszköze.

 


Korábbi öregedés


A kék fény természetes, egészséges mennyisége kiegyensúlyozottá tesz, felelős a természetes boldogsághormon termelésért, az éber nappali órákért. Túlzott jelenléte esetén azonban a szem és a szervezet gyorsabban öregszik. Az időskori makula degeneráció veszélyén kívül, a mesterségesen megnyújtott napok biológiai időnkből, az életünkből lopnak.


Egészséges szemre szemüveg?


A napszemüveg az egészséges szemet védi. A kék fény káros élettani hatásait egy speciális  lencsebevonat képes megszűrni, amely alkalmazható dioptriás és dioptria nélküli szemüvegeken is. Segítségével a fenti problémákon kívül az állandó szemüvegviselés, vagy a műtétet igénylő szembetegségek kialakulása is elkerülhető.


Mit tehet a monitor szemüveg?


A kékfény szűrővel ellátott szemüveg a nem kívánatos mennyiségű és frekvenciájú kék fény szervezetre gyakorolt hatását iktatja ki, ezzel visszaadja a test természetes önszabályozó képességét.

A speciális  bevonatú szemüveget használók kiegyensúlyozottabb közérzetről, nyugodtabb alvásról és hatékonyabb munkavégzésről számolnak be. Energikusabbnak érzik magukat, testük gyorsabban regenerálódik.

Az Optic World a világ legnagyobb lencsegyártóinak termékeit forgalmazza, így a HOYA  BlueControl-ja,
a ZEISS DuraVision® BlueProtect-je is megtalálható üzleteinkben.

 

Sokat ül a monitor előtt?


Szeme kiszárad, elfárad?
A nap, mint nap használt elektronikai eszközeink által kibocsátott kék fény kellemetlen szemszárazságot és szemfáradtságot okozhat.
Kékfény szűrős monitorszemüvegekkel ezek a tünetek enyhíthetőek, sőt meg is szüntethetőek!

AKCIÓ: 30% minden HOYA BlueControl réteggel ellátott szemüveglencsére!*

*Akciós időszak: 2018. szeptember 1. – november 30. Komplett szemüveg elkészítése esetén.