• 2019-05-17
  • Hírek

Látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat

A rendszeres látásvizsgálat fontos lenne a minél előbbi korrekció és a súlyosabb látásromlás megelőzésében, azonban a legtöbben csak akkor mennek szemészhez, ha már zavaróvá válik a probléma.

Látásellenőrzés

A látásellenőrzés folyamata: A páciens meglévő korrekciójával állapítjuk meg látásélességét. Ilyen módon a páciens képet kap arról, hogy az általa viselt optikai segédeszköz megfelelően korrigálja-e a látását. Felhívjuk a páciens figyelmét a jó látás és a rendszeres látásellenőrzés fontosságára, illetve szükség esetén a látásellenőrzést követően a látásvizsgálat szükségességére.

Látásvizsgálat

A látásvizsgálat a tökéletes látáskorrekciót foglalja magába, természetesen a már megszokott objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Ez általában a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után computeres szemvizsgálattal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció megállapításával folytatódik – szubjektív módon, próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen és közelre.  A vizsgálat végén réslámpás vizsgálattal ellenőrizzük a látószerv fiziológiás állapotát.

Szemvizsgálat

A szemvizsgálat, a látásvizsgálattal megegyező dioptria megállapításon túl, szemészeti betegségek (szemgyulladás, járulékos szervek diszfunkciói, ”szürkehályog”, ”zöldhályog”, stb.) és alapbetegségek szemészeti szövődményeit (magasvérnyomás, ” cukorbetegség”, stb.) is feltárja. Magában foglalja a diagnózis megállapítását, és a szükséges kezelés elindítását. Szemész szakorvos által végzett vizsgálat, mely minden esetben térítésköteles.

Ingyenes látásvizsgálat
az Optic World optikai szaküzleteiben