• 2019-07-18
  • Hírek

UV Extra, védelem a szemnek

Extra erős UV terhelés éri a szemet, mely ellen extra erős védelemre van szüksége szemünknek. Célunk az UV sugárzás szemünkre gyakorolt káros hatásainak a megismertetése, szaktanácsadás a megfelelő védelem lehetőségeiről és megoldásairól.

Mindenki számára ismert a napsütés káros UV sugárzása, azonban a megkérdezettek 90%-a először bőre védelmére gondol. Keveseknek jut eszébe, hogy látását is védenie kell, hiszen szemünk fokozott veszélyben van a káros UV sugárakkal szemben. A fény látható és láthatatlan tartománya egyaránt hat szemünkre. Az ártó sugarak a láthatatlan tartományba tartoznak és védekezés nélkül komoly, tartós látásromlást is okozhatnak. Megfelelő lencsékkel azonban a kockázat minimálisra csökkenthető.

Ingyenes látásvizsgálat
az Optic World optikai szaküzleteiben

A Magyar Látszerész Szövetség meglátása szerint a szemüveg, és kontaktlencse viselők nagy része nem tudja, hogy az általa használt látásjavító eszköz megvédi-e a szemét az UV káros, rövidtávú, vagy akár maradandó károsodást okozó hatásaitól (pl.: korai szürkehályog).

Hogyan segíthetünk?


Extra figyelmet fordítunk a gyermekek látásának megóvására. Felnőtteknek személyre szabott szakmai tanácsadást nyújtunk látásának megóvása érdekében. Szeretnénk segítséget nyújtani az idősebb korosztálynak, akik fokozottabb veszélyben vannak a maradandó szemkárosodásokkal szemben.

Térjen be üzleteink bármelyikébe és kérje UV szakértő kolléga segítségét. A szakértő bevizsgálja a hozott eszközt és megállapítja, hogy megfelelő védelmet nyújt-e. Ezen felül további szakmai tanácsokkal látja el annak érdekében, hogy Ön és családja látása biztonságban legyen.

Orvos által végzett látásvizsgálat
az Optic World optikai szaküzleteiben