• 2019-09-30
  • Nagykövet

Gundel Takács Gábor

Gundel Takács Gábort a sportriporteri, újságírói területen kiemelkedő és jelentős szakmai sikerei mellett, a vetélkedők világán keresztül egy igazán kedves, sokoldalú és szórakoztató, ugyanakkor mindig ön azonos emberként ismerhettük meg. Összetéveszthetetlen alakja a televíziózásnak, megjelenésének elengedhetetlen kelléke a szemüvege.

A Látás Hónapja alkalmából felkértük, hogy segítsen személyes történetének bemutatásával közelebb hozni Önökhöz a szűrővizsgálatok fontosságának témáját, és ezt a csillogó és hasznos világot, az “optika világát”.

Gundel Takács Gábort a Mom Parkban található Zeiss Vision Expert üzletünkben vizsgáltuk. Az itt rendelkezésre álló professzionális i.Profiler diagnosztikai eszközünkkel 1500 pontos egyéni felmérés készült a szemfelszínről, amely után a szubjektív mérést Dudás Judit optometrista kolléganőnk végezte.

A vizsgálat után egy HUGO BOSS márkájú dioptriás szemüveg készült a részére és egy dioptriás FERRARA napszemüveget adtunk át Gundel Takács Úrnak.

HUGO BOSS – A német Hugo Boss divatház alapítójáról kapta nevét. A Boss név pedig mindig is egyet jelentett az eleganciával, vegyítve egy kis sportos lendülettel és életteli színekkel. Legyen szó férfi vagy női ruhákról, parfümökről, kiegészítőkről vagy szemüvegekről, a Boss mindig a legkiválóbb alapanyagokkal és letisztult designnal dolgozik.

FERRARA – Kollekcióit a visszafogott elegáns divat jellemzi. Minden napszemüveg Polarizált lencsével kapható!

ZEISS DRIVE SAFE – Vezetés közben sokan érzik magukat kényelmetlenül, bizonytalanok és feszültek. Különösen igaz ez rossz látási és időjárási viszonyok között, például esőben, ködben, félhomályban vagy éjszaka. Nagy átlagban a szemüvegviselők 83%-a autót is vezet. A vezetés bárkinek problémákat okozhat. Nem számít az út hossza, a jó látás nélkülözhetetlen a biztonsághoz.

A ZEISS DriveSafe lencsékkel a ZEISS egy új szemüveglencse termékkategóriát vezet be a mindennapos használatra. Ezeket a lencséket kimondottan azoknak a vizuális igényeit szem előtt tartva terveztük meg, akik vezetés közben nagyobb biztonságban és kényelemben szeretnék érezni magukat.
A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék egyfókuszú és progresszív kivitelben is elérhetőek.

“Felnőtt fejjel lettem szemüveges. Egy futballmeccset közvetítettem és a túloldalon játszó játékosokat rendre összekevertem. Kiderült, hogy száraz a szemem és rosszul töri a fényt, szellemképesen látok. Alighanem mindezt elsősorban annak a sok-sok órának köszönhetem, amikor a ’90-es években monitor előtt ülve közvetítettem az Eurosportnak. Ma már mindez párosult egy kis rövidlátással is – hiába, a kor – így multifokális szemüveget használok. Ugyanebből van egy napszemüvegem is. Fontos a rendszeres kontroll. Az Optic World-nél olyan műszerekkel vizsgálnak és olyan lencsével készültek a szemüvegeim, amelyekkel a legmagasabb minőséget képviselik. Van, amiben nem érdemes kompromisszumot kötni.”

 

Gundel Takács Gábor