• 2019-09-30
  • Kontaktlencse

A látás hónapja

Minden évben eljön az az időszak, amikor a “szemünk világa”, a látás kerül középpontba. A Magyar Látszerész Szövetség a LÁTÁS HÓNAPJA kezdeményezéssel igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres látásvizsgálat fontosságára, így az Optic World is mindent megtesz, hogy közelebb juttassa Önt az éleslátáshoz!

Az Optic World idén a Magyar Látszerész szövetség által útjára indított LÁTÁS HÓNAPJA kezdeményezés bronz fokozatú támogatójaként hívja fel a figyelmet a látásvizsgálat fontosságára. Alább olvashatják néhány fontos korábbi írásunkat, amelyek reményeink szerint segítségül szolgálnak Önöknek, fogadják szeretettel!

Október hónapban minden üzletünkben a professzionális látásvizsgálatot AJÁNDÉKBA adjuk, foglaljon időpontot online!

Ingyenes látásvizsgálat
az Optic World optikai szaküzleteiben


Tudástár

Kék fény, a láthatatlan ellenség

Környezetünkből az információk 90%-a szemünkön keresztül érkezik. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése. A digitális eszközök mára mindennapjaink részévé váltak, és az általuk kibocsátott “kék fény” terhelés pedig kortól függetlenül mindenkit érint, akár szemüveges, akár nem. Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek, a GPS eszközök vagy a led-világítás túlzott használata megerölteti szemünket, kellemetlen szemszárazságot és szemfáradtságot okozhat. Kék fény szűrős monitor szemüvegekkel ezek a tünetek enyhíthetőek, sőt meg is szüntethetőek!

Magasvérnyomás és cukorbetegség?

Legfontosabb érzékszervünk állapotával érdemtelenül keveset foglalkozunk. Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A cukorbetegség a szervezet szénhidrát háztartásának felborulását jelenti. Nagyon fontos, hogy akinél diagnosztizálták ezt a problémát, arra törekedjen, hogy szervezetének glükóz háztartása minél előbb kontroll alá kerüljön és visszaálljon a normális értékekre. Ugyanis a magas “ cukorérték” miatt károsodik az érfal, és az elváltozások  érelzáródásokat okozhatnak, ami oxigénhiányos állapotokhoz vezet.

Nem kell félni, nem fog fájni!

Avagy a látásvizsgálat menete 🙂

Látásunk felbecsülhetetlen érték, fel sem tudjuk mérni a jelentőségét amíg nincs problémánk vele, azonban nem szabad várni a probléma észleléséig. Ajánlott évente legalább egyszer látásvizsgálatnak alávetni magunkat (különösen igaz ez a kontaktlencsét viselőkre!). A látásvizsgálat a tökéletes látáskorrekciót foglalja magába, természetesen a már megszokott objektív és szubjektív vizsgálatokkal. Ez általában a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után computeres szemvizsgálattal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció megállapításával folytatódik – szubjektív módon, próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen és közelre.  A vizsgálat végén réslámpás vizsgálattal ellenőrizzük a látószerv fiziológiás állapotát.

Keretválasztási kisokos

Napjainkban a szemüveg egyszerű látásjavító eszközből megjelenésünk egyik legmarkánsabb kiegészítőjévé vált, hiszen az arcunkon viseljük, amit elsőként a legtöbben néznek meg. Az optikai üzletek polcain több száz szemüveg vár gazdára. A széles kínálatból választani nem könnyű feladat, hiszen szakmai szempontokon túl számtalan esztétikai paramétert is érdemes figyelembe venni. A szemüvegkeret kiválasztásakor az ellenpontozás szabályát követve érünk el harmóniát. Az arc arányait a szemüvegen kívül a frizura, a dekoltázs, a gallér, a fül- és nyak ékszereivel befolyásolhatjuk. A személyiségtípusunknak megfelelő színek is ehhez járulnak hozzá. Így emelhetjük ki, illetve nyerhetjük el a legelőnyösebb összhatást.