Ajándék látásvizsgálat minden új és régi vásárlónknak egyaránt!

A rendszeres látásvizsgálat fontos lenne a minél előbbi korrekció és a súlyosabb látásromlás megelőzésében, azonban a legtöbben csak akkor mennek szemészhez, ha már zavaróvá válik a probléma.

A látásvizsgálat gyakorisága

A szem igénybe vétele miatt idővel romlik a látásunk. Ezt szinte természetesnek vesszük, és sokan sajnos egyáltalán nem is törődnek vele. Pedig más szűrővizsgálatokhoz hasonlóan a látásvizsgálat esetében is fontos, hogy akkor is rendszeresen elvégeztessük, ha nincsenek panaszaink, nem érzékelünk semmilyen változást.

A látás romlása általában nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan következik be. Éppen emiatt sokan csak akkor szembesülnek a problémával, mikor az már jelentősen megnehezíti az életüket.

Ajánlott évente legalább egyszer látásvizsgálatnak alávetni magunkat. Különösen igaz ez a kontaktlencsét hordókra. Az utóbbi években egyre többen szerzik be az interneten keresztül lencséiket, így számukra fokozottan ajánlott a rendszeres kontrollvizsgálatokon való részvétel.

Az ajándék látásvizsgálat elemei

Az ajándék látásvizsgálat alapvetően három részből szokott állni, és összesen mintegy 20 percet vesz igénybe.

  1. A látásvizsgálat első lépéseként a páciens panaszai és jelenlegi szemüvege vagy kontaktlencséje felől érdeklődünk.

    Egy magasan képzett szakember már a tünetek (szemviszketés, homályos vagy kettős látás, fejfájás) alapján fel tudja mérni a probléma lehetséges okait.

  2. Ezt követően egy objektív vizsgálatnak vetjük alá a pácienst.

    Ezt egy refraktométer nevű műszerrel végezzük, amely a szem optikai tulajdonságai alapján megadja a pontos dioptriaadatokat. A refraktométert számítógép vezérli, hogy a kapott adatok a lehető legpontosabbak legyenek.

  3. Az objektív látásvizsgálat után következik a szubjektív felmérés, amelynek részeként sor kerül a jól ismert táblaolvasásra.

    Míg a refraktométeres felmérés csupán száraz tényeket közöl, az szubjektív vizsgálat már figyelembe veszi a páciens saját tapasztalatait is. Különböző lencséket próbálhat ki, előbb jobb és bal, végül mindkét szemével leolvashatja a fali- vagy a vetített táblát, és Ön döntheti el, mely lencsék hozták a legjobb eredményt. Ezek alapján határozzuk meg, milyen szemüveg az ideális választás. A látásvizsgálat során természetesen figyelembe vesszük a kórelőzményeket is.

Várjuk üzleteinkben, foglaljon időpontot ajándék látásvizsgálatra most!