Vállalati szűrés

Magyarországon miniszteri rendeletek írják elő és szabályozzák a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeit. Az egyik legfontosabb előírás a dolgozók rendszeres időközönként elvégzendő látásélesség ellenőrzése – szűrése (50 / 1999 EÜM-i, 3 / 2002 ESZCSMI-i rendelet).

Miért fontos a munkatársak rendszeres látásélesség ellenőrzésére?

  • A számítógép képernyőjének, gépek/műszerek digitális ki-jelző felületeinek folyamatos és koncentrált nézése közben sokkal kevesebbet pislogunk, szemünk szára-zabbá válik, égető/viszkető érzés lép fel, homályos látás alakulhat ki.
  • A digitális felületek által sugárzott, meghatározott hullámhossz tartományú, szemünkbe érkező káros kék fény sugarak nagymértékben meg-erőltetik és fárasztják az egészséges, dioptriát még nem igénylő szemet is.
  • Megoldandó problémát jelenthet az ipari területen munkát végző dolgozók éles-látását és szemük mechanikai védelmét biztosító speciális védőszemüvegek hiánya.

Amennyiben a felsoroltakhoz hozzáadódik a megfelelő korrekció (dioptria) hiánya is, az jelentősen befolyásolhatja a munkavégzés hatékonyságát: koncentrációs problémák, idegi fáradság, fejfájás, homályos látás léphetnek fel.

Az Optic World szakértő csapata a rendeletben foglaltak teljesítése, valamint cége dolgozóinak megfelelő látásélessége érdekében teljes körű szolgáltatás csomagot kínál.

Komplex szűrőprogramunk tartalmazza:

  • Kitelepülést és a helyszínen történő műszeres látásélesség ellenőrzést;
  • Az eredmény ismeretében komplett szemüveg (lencse + keret) szakszerű ajánlását;
  • Tanácsadást;
  • Kész szemüveg elkészítését;
  • Az elkészült szemüvegek díjtalan kiszállítását a cég székhelyére / telephelyére;
  • Ipari területen dolgozók számára dioptriás védőszemüveg (munkavédelmi eszköz) biztosítását;

A szűrőprogram lebonyolítása

A vállalati látásélesség szűrőprogram szolgáltatás külön üzletág a cégcsoporton belül, így biztosítva a gyors és rugalmas teljesítést. Modern, mobil látásvizsgáló műszereink, valamint szakértő optometrista és látszerész munkatársaink közreműködésével lehetőség van a rugalmas szolgáltatásra, aminek keretében egyeztetett időpontban cégének székhelyén / telephelyén elvégezzük a vizsgálatokat. Önnek, mint munkáltatónak csupán a helyszínt kell biztosítani, valamint kommunikálni a munkatársak felé a programon való részvétel időpontját. A többiről mi gondoskodunk.

Akik minket választottak

Kapcsolattartónk

Csicsák Zsolt
Vállalati szűrőprogram koordinátor
M: +36 30 964 0099
E: [email protected]